Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın merdivenleri, yangın simultane insanların hızlı ve emniyetli bir şekilde binadan çıkmasını sağlamlayarak hayat kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından sınav edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve sağlıklı çalışması önemlidir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın kesifı disiplinya kapanmasını esenlamaktır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın karınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Zemin özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok faik sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın güvenli kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni bapsı külliyen yangın çabucak binayı bırakma kılmak yürekin kullanılmalıdır. Başka nedenler yürekin değerlendirmek veya yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller almak, yangın bapsına revan koridoru gereksiz malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç çabucak kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın kapıları tasarruf düzlükına bakılırsa, rengine bakılırsa evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan model sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas yangın kapısı açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yalıtım elektromanyetik erke verdiğinde, armatür plakasına demetlanır ve bapyı kilitler. Elektromıknatısa canlılık sıkıntısızışı durduğunda kapı kendi kendine açılır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara amelî biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen örgülabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler elan az maliyeti ve belde kaybının elan az olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir tavır anında insanların yeğni bir itmesi ile dâhilen hariçya esaslı açılmaktadır.

Yangın merdivenine başüstüneğu denli yangın kapısına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Eminği henüz fazla önemseyen bir topluluk haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına neden olmaktadır.

Yangın bapsı; âdem evladı katkısızlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Kaplamalarda kullanılan düşük maliyetli epoksi polyester toz boyalar da yangın kapılarının UV direncini azaltır ve giderek solmalarına saik olur.

Report this wiki page